Vragen & Antwoorden is allereerst Marian van Eupen. Zij verdiende haar sporen als redacteur van diverse Van Dalewoordenboeken en ­­-spellen, als editorial manager bij Dick de Rijk Producties en als eindredacteur, manager game unit en uitvoerend producent bij Jumbo, VARA en Endemol.

Als oprichter van Vragen & Antwoorden maakte zij van haar hobby haar bedrijf.

Ze was als kind al gek op spelletjes. Nu is haar brein een soort vergaarbak van quiz-weetjes en algemene kennis op elk denkbaar gebied. Bovendien is ze uiterst taalgevoelig. Ze maakt maar een paar fouten bij het nationaal dictee, spreekt Italiaans als een native en nog vijf talen.

Perfectionistisch en gedreven als ze is, verzorgt ze sowieso de eindredactie van alle projecten.

Vragen & Antwoorden werkt samen met een bonte verzameling van freelance redacteuren. Allen academisch opgeleide, creatieve en nauwkeurige vakidioten met verschillende disciplines en achtergronden: tv-/tijdschrift-/puzzel-/spelredactie, talen, communicatie, lexicografie, tekstschrijven, enz.

Een daarvan is…

Roy Asbreuk

Roys carrière bracht hem via het leger, Q&A en John de Mol Produkties bij Endemol, waar hij Marian voorging als manager van de game unit, voordat ook hij uitvoerend producent werd. Sinds jaren wonend op en werkend vanaf het zonnige Ibiza. Spreekt vloeiend Engels, Duits, Twents en steeds beter Spaans! Specialismen: auto’s en muziek.