Eigen producties

Vragen & Antwoorden geeft in samenwerking met Puzzles & Games sinds een aantal jaar eigen kaartensets met quizvragen uit. Te koop via puzzlesandgames.nl

Najaar 2012 verscheen bij uitgeverij Dwarsligger ‘Het grote kleine quizboek’

(inmiddels uitverkocht)

 

 

Hiernaast levert Vragen & Antwoorden ook de redactionele invulling voor diverse spellen van andere uitgevers. Of het nu gaat om een creatieve en tegelijkertijd nauwgezette invulling van de spelredactie, het beknopt en duidelijk schrijven van spelregels, eindcontrole van andermans input, het begeleiden van het productieproces of het corrigeren van drukproeven, in Vragen & Antwoorden vinden zij een toegewijde partner. Een paar voorbeelden van de spellen waaraan Vragen & Antwoorden heeft meegewerkt:

Party & Co

Party & Co staat garant voor een avondje weergaloos spelplezier. Vragen & Antwoorden is de vaste leverancier van de fantasierijke vragen en opdrachten in Party & Co Senior, Junior, Summer (reisversie), Jukebox, Extreme en de Family-editie.

Van Dale spellen

In 1995 is het Groot Van Dale Spel der Nederlandse Taal ontwikkeld en direct onderscheiden als ‘Spel van het Jaar’. In het kielzog van het overweldigende succes van dit taalspel met ruim 10.000 dicteevragen en 4.000 woordkennisvragen volgden een Engelse versie (met Oxford University Press), een Franse versie (met Le Robert) en een Duitse versie (met Duden). De serie werd compleet gemaakt met een Juniorversie, een Familiespel en diverse aanvulsets met synoniemen, spreekwoorden en etymologie. Ons team, voor de buitenlandse versies aangevuld met native speakers, heeft in samenwerking met de diverse uitgeverijen al het redactie- en coördinatiewerk voor deze spellen verricht. Onlangs is de Van Dalelijn aangevuld met Van Dale Memo, Van Dale Liedjesbingo en Van Dale Domino, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Denksport Puzzelwoordenspel

In dit spel binden doorgewinterde puzzelaars en nieuwkomers de strijd aan met duizenden puzzelvragen, die Vragen & Antwoorden heeft opgesteld in samenwerking met Denksport.
Ook vele cryptische opgaven en puzzels uit de Denksport-puzzelboekjes komen uit de koker van de Vragen & Antwoorden-redacteurs.

Big Brother – Het Spel / True Colours

Na het spraakmakende televisieprogramma kon een bordspel natuurlijk niet uitblijven: Big Brother – Het Spel. Honderden creatieve situatieschetsen confronteren de spelers meedogenloos met hun goede en slechte eigenschappen. Onze spelredactie is ook gebruikt voor de Duitse, Engelse, Spaanse, Griekse en Amerikaanse versie.

Ook in True Colours moeten spelers met de billen bloot. Wie is de grootste party-pooper? Wie is om de haverklap verliefd? Wie is een geboren verliezer? Je komt het allemaal te weten in deze confronterende spellen.

Jaren 60, 70, 80 en 90-spellen

Nostalgie is het sleutelwoord bij de decenniaspellen die Vragen & Antwoorden heeft gemaakt in opdracht van het Engelse tijdschrift ‘Hello magazine’ en het Duitse weekblad ‘Stern’.


De complete lijst van spellen waaraan Vragen & Antwoorden een bijdrage heeft geleverd is te lang om op te noemen. Nog vier dan:

  • Line-Up, een ingenieus rijtjesspel
  • Weekend Miljonairs bordspel, bijna net zo spannend als op tv
  • Picture This!, een verslavend spel boordevol foto’s en vragen
  • The Logo Board Game, een intrigerend spel over logo’s en wat erachter schuilgaat